Especulació a Barcelona

EL WEB OFICIAL DE L'ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DE L'EDIFICI LA ROTONDA ÉS: http://larotondabarcelona.com/

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dimarts, 3 de gener de 2017

Estan enderrocant per dins la Casa Vicens

Algú s'atreveix a qüestionar les obres de "restauració" de la Casa Vicens?

De la tendència de recuperar un edifici enderrocant-lo per dins i deixant només la façana no se n'escapa ni l'obra de Gaudí.

El tuit que l'empresa responsable de la rehabilitació ha piulat és prou clara, l'edifici està sent buidat per dins:  https://twitter.com/IngStatic/status/812024380658216960

A més també sabem que la "recuperació" de la casa Vicens consisteix en excavar tot l'edifici per sota per guanyar un sòtan molt més gran. Aquesta excavació ha obligat a refalcar tot l'edifici. Pels que no sapigueu què és refalcar un edifici, aquí teniu l'explicació: https://twitter.com/miquelronie/status/796079101467590657 

I un altre tuit que mostra el moviment de terres que estan fent, retirant tones i tones de terra del subsòlhttps://twitter.com/IngStatic/status/796349706381197313

Aquesta intervenció tan agressiva ja està provocant la vibració de les façanes i la caiguda de rajoles:I això passa amb la Casa Vicens, patrimoni de la humanitat i que tenia nivell A de protecció (el més alt que hi pot haver). L'ajuntament de Barcelona va aprovar a l'octubre de 2015 descatalogar la part que està sent enderrocada. Pel que sembla correspon a l'ampliació que l'arquitecte Joan Baptista Serra Martínez va fer al 1925, amb la participació indirecta del propi Gaudí, que el va assessorar per fer-la i li va donar el seu vist-i-plau.

¿Quin sentit tindrà pagar per entrar en un edifici de Gaudí i trobar-se que dels interiors originals només queden un parell o tres d'habitacions i tota la resta són sales modernes d'exposicions?.

¿Per què es destrueixen els interiors de 1925 si, malgrat no ser obra directa de Gaudí, ell hi va donar la seva aprovació i formen part indissociable de la història de la casa?. 

Si ni Gaudí té la protecció que es mereix, què podem esperar que es faci amb la resta del nostre patrimoni?.

Per saber-ne més:

Resum oficial del projecte on, evidentment, es diu que la part que està sent enderrocada no té valor patrimonial i troben completament normal refalcar un edifici patrimoni de la humanitat per excavar-hi a sota i ampliar metres quadrats:

Una bona explicació per entendre les diferents parts constructives de la Casa Vicens:
http://barcelofilia.blogspot.com.es/2016/01/casa-vicens-construccio-original.html?m=0

4 comentaris:

 1. Realmente es un despropósito.
  Y me quedo pasmado de ver las rajoles en la foto.
  No tengo palabras.

  ResponElimina
 2. Tienen a un ceramista contratado que les va a hacer copias nuevas de las baldosas originales que vayan rompiendo. Es demencial porque no les preocupa que se pierda autenticidad. Dan el mismo valor a las baldosas nuevas que a las auténticas de Gaudí, pero más bárbaro es aún que estén vaciando media casa y el recalzado del edificio para excavar el sótano.
  Un despropósito, tu lo has dicho.

  ResponElimina
 3. Ay Dios!! Poco tacto...como dices...si ni respetan la obra de Gaudí. ..qué harán con el resto!! Pues a lo mejor hay que hacer guardia en los containers ! Porque a saber lo que tirarán!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Yo no entiendo que prefieran una obra de Gaudí hecha con baldosas nuevas, el edificio pierde autenticidad, y el recalzado de todo el edificio para ampliar el sótano es demencial, que se permita todo esto en un edificio del que debería ser imposible tocar ni un ladrillo... En fin.

   Elimina