Entrada destacada

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop

Especulació a Barcelona

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dimecres, 6 d’octubre de 2021

Enderroquen La Torreta, obra modernista de l'arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana


El compte de twitter @BcnSingular, alertat per @pescaire_bernat, es fa ressò de l'enderroc de la Torre Paula Canalejo, "La Torreta", edifici de l'arquitecte Adolf Ruiz i Casamitjana, sí, sí, el mateix arquitecte que va fer La Rotonda.

És desesperant veure com es destrueixen edificis modernistes a Barcelona, en molts casos de signatures de primer nivell com és el que ens ocupa.Fotografia de @BcnSingular


Fotografia de @BcnSingular


Fotografia de @BcnSingular


Feia temps que no publicava res en aquest blog que denuncia la destrucció del patrimoni modenista. Ho vaig deixar perquè m'acabava fent molt mala sang. Vaig decidir acabar-lo amb el post anterior a aquest, el que desitja ingènuament el retorn de les Nimfes de la Casa Lleó i Morera com una mena d'invocació a elles, per si poden aturar en algun moment tanta destrucció, però és ben comprovat que és impossible.

En aquest cas em veig obligat a afegir-me a la indignació de @BcnSingular i denunciar-ho també a través d'aquest blog perquè arribi al màxim de gent possible, atès que l'edifici en qüestió era, com ja he dit, de l'Adolf Ruiz, l'arquitecte de la malaguanyada Rotonda a qui està dedicat aquest blog.

 

Fotografia de @BcnSingular

Fotografia de @BcnSingular

Si fins i tot hi havia una placa de 2013 que recordava l'insigne pintor Will Faber que hi va viure, col·locada pel mateix ajuntament que avui permet la seva destrucció. Surrealista aquest ajuntament, quanta tristesa. Anem de cap al pedregar, pels que ens en adonem fa molt de mal tot plegat.


Afegeixo a continuació fotografies extretes de Google Maps Street View, darrer i pòstum homenatge a aquest malaguanyat edifici:Fotografies: Google Maps Street Views

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada