Entrada destacada

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop

Especulació a Barcelona

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

diumenge, 13 de febrer del 2022

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop



Sembla impossible però fins a la setmana passada portes originals procedents de La Pedrera s'estaven venent per Wallapop a 2.500€ cadascuna.












Sí, fins a la setmana passada encara era possible consultar les fotos a la popular aplicació de compravenda. Ara han desaparegut i per això les publico aquí, perquè no vull que es perdi el testimoni d'aquest fet, que crec que és molt greu, i en un país com cal hi hauria d'haver  institucions, periodistes i historiadors de l'art que ho volguessin investigar i explicar.

Algú se'n farà ressò? Aquí teniu totes les fotos extretes de Wallapop i on ja no s'hi poden trobar:

Porta 1:










Porta 2:








Porta 3:









Porta 4:










Per no respectar el patrimoni, no es respecta ni Gaudí. Pobre Gaudí que a la vegada que toca el cel al MNAC amb la magnífica exposició "Gaudí, foc i cendres" descendeix també als inferns veient com aquestes meravelloses peces son venudes a Wallapop com si fossin un producte qualsevol.

Els interrogants són moltíssims. Qui és el responsable d'aquesta destrossa? Qui i quan va arrencar aquestes portes dels pisos de La Pedrera? Amb el beneplàcit de qui? Com van anar a parar al venedor de la Seu d'Urgell que les estava oferint per Wallapop fins fa una setmana? Per què ara han desaparegut de l'aplicació? Les ha comprat algú? Qui, si es pot saber?... Sens dubte moltes d'aquestes preguntes les podria respondre el venedor, el perfil del qual a Wallapop de moment segueix vigent.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Antoni_Gaud%C3%AD_i_Cornet

Repeteixo, algú més se'n farà ressò? Cap diari, cap televisió, cap periodista creu que això sigui un tema gruixut que calgui investigar i explicar? De debò Gaudí importa tan poc? Jo no puc fer més que denunciar-ho per aquí. Pobre Gaudí, i pobra Pedrera.

Sobre si les portes són autèntiques o no, aquí teniu explicades i argumentades totes les evidències que demostren que són autèntiques

I aquí teniu la demostració que la Caixa de Catalunya va fer a la Pedrera modificacions inadmissibles dels interiors

Vistes les males pràctiques de qui hauria d'haver protegit aquest edifici que és Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, no és d'estranyar que aquestes portes hagin acabat com han acabat. Quantes més que no sabem poden haver acabat destruïdes?


1 comentari:

  1. Ara es valora elmodernisme, però fins fa uns anys es varen malmetre moltes obres i edificis. Per la qual cosa dels enderrocs hi vs haver qui va arraplegar molt material per un possible futur. De què et creus que hi ha el museu del modernisme del carrer Balmes?

    ResponElimina