Entrada destacada

Portes autèntiques de Gaudí a la venda per Wallapop

Especulació a Barcelona

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dilluns, 14 de març del 2022

Es va enderrocar i buidar per dins la meitat de la Casa Vicens

De la tendència de recuperar un edifici enderrocant-lo per dins i deixant només la façana no se n'escapa ni l'obra de Gaudí.

La fotografia que l'empresa responsable de la rehabilitació ha penjat a twitter és prou evident, l'edifici està sent buidat per dins:  



A més també sabem que la "recuperació" de la casa Vicens consisteix en excavar tot l'edifici per sota per guanyar un sòtan amb un sostre més alt. Aquesta excavació ha obligat a refalcar tot l'edifici. Pels que no sapigueu què és refalcar un edifici, aquí teniu l'explicació: 



I una altra foto que mostra el moviment de terres que estan fent, retirant tones i tones de terra del subsòl:  



Aquesta intervenció tan agressiva ja està provocant la vibració de tot l'edifici i la caiguda de les rajoles de les façanes:



I això passa amb la Casa Vicens, patrimoni de la humanitat i que tenia nivell A de protecció (el més alt que hi pot haver). L'ajuntament de Barcelona va aprovar a l'octubre de 2015 descatalogar la part que està sent enderrocada. Pel que sembla correspon a l'ampliació que l'arquitecte Joan Baptista Serra Martínez va fer al 1925, amb la participació indirecta del propi Gaudí, que el va assessorar per fer-la i li va donar el seu vist-i-plau.

¿Quin sentit tindrà pagar per entrar en un edifici de Gaudí i trobar-se que dels interiors originals només queden tres o quatre habitacions i tota la resta són sales blanques modernes d'exposicions que sembla que siguis al MACBA?.

¿Per què es destrueixen els interiors de 1925 si, malgrat no ser obra directa de Gaudí, ell hi va donar la seva aprovació i formen part indissociable de la història de la casa?. 

Si ni Gaudí té la protecció que es mereix, què podem esperar que es faci amb la resta del nostre patrimoni?.

Per saber-ne més:

Resum oficial del projecte on, evidentment, es diu que la part que està sent enderrocada no té valor patrimonial i troben completament normal falcar un edifici patrimoni de la humanitat per excavar-hi a sota i ampliar metres quadrats:

Una bona explicació per entendre les diferents parts constructives de la Casa Vicens:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada