Especulació a Barcelona

EL WEB OFICIAL DE L'ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DE L'EDIFICI LA ROTONDA ÉS: http://larotondabarcelona.com/

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

diumenge, 23 d’octubre de 2011

La Casa de la Papallona


L’entrada d’avui la dediquem a un edifici modernista que si bé no l’han tirat a terra, amb la reforma del nou centre comercial de Les Arenes és com si l’haguéssin enterrat viu. Anem a pams, la opinió general que tenim sobre la remodelació de la plaça de toros us la donarem un altre dia. Avui, però, sí que us direm que per a nosaltres l'edifici que s’hi enganxa per un costat sobrava:


No ens agrada aquest edifici primer perquè no respecta la forma de xamfrà típica que té qualsevol illa de l’Eixample, segon perquè tapa el que queda de la façana de les Arenes i tercer perquè ha ocultat per sempre més una casa modernista que als veïns de plaça Espanya els era molt familiar: la Casa Fajol o Casa de la Papallona.Construïda al 1912 per Josep Graner i Prat, la gràcia d’aquest edifici és que tot i que adopta per a la façana les línies més convencionals de l’arquitectura barcelonina del XIX, la corona amb aquesta papallona de trencadís tan fantàstica d’aires gaudinians.Bé, doncs, com podeu comprovar, des de la major part de la plaça Espanya la papallona queda totalment amagada. Només si camineu cap a Gran Via, ben bé fins a l’últim extrem de plaça Espanya, això és el màxim que es pot veure.
Ni tan sols des del nou mirador del centre comercial es pot apreciar la papallona sencera:

1 comentari:

  1. El desaguisado más grande que se ha hecho en el barrio.
    Pudimos salvar El Chalet de la Gran Via de las manos del voraz Nuñez, al que algún día la justicia pondrá en su lugar, pero la mierda que han hecho delante de la papallona es de espanto, de mal gusto y de falta de respeto.
    Salut

    ResponElimina