Especulació a Barcelona

EL WEB OFICIAL DE L'ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DE L'EDIFICI LA ROTONDA ÉS: http://larotondabarcelona.com/

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dijous, 1 de novembre de 2012

Això és recuperar un edifici? Els casos de Rambla Catalunya 129 i Còrsega 292


Al xamfrà de Rambla Catalunya 129, cantonada amb carrer Còrsega s'han esmerçat molt a "recuperar" aquest edifici noucentista.


La "recuperació" ha suposat l'enderroc del 99% de l'edifici i l'excavació de tot el solar per a la construcció de vàries plantes de pàrquing.


A dia d'avui les obres avancen i l'edifici que l'ha substituit ja treu el cap per damunt. El nou edifici és dues plantes més alt que l'original.


I, el que és la vida!, just al costat de Rambla Catalunya, una de les moltíssimes remuntes herència de Porcioles també malda per fer-se notar.


Aviat podrem tenir, doncs, en una mateixa cantonada, dos exemples arquitectònics de remunta, una genuïna de Porcioles i l'altra actual. L'especulació a Barcelona, doncs, torna a estar a l'ordre del dia.


Siguin de Porcioles o de "disseny", d'això se'n diuen remuntes, i cada dia proliferen més a la nostra ciutat.


La façana del nou edifici és visible també pel carrer Còrsega...


...perquè les obres han suposat l'enderroc de la casa modernista de Còrsega 292, bessona a la de Còrsega 290.

Els dos edificis germans en una imatge treta del Google Street View...


...i imatge actual amb l'edifici nou i el supervivent que avui queda.Petit rastre de l'únic que avui recorda l'existència de l'edifici de Còrsega 292, una franja d'arrebossat...


...on en alguns trams queden trossets de maons:


L'únic consol que tenim és que encara hi ha en peu l'edifici del costat, que, com ja hem dit, és idèntic a l'enderrocat


Aquesta és, doncs, la Barcelona que no s'estima, la que avui en dia es pot enderrocar sense problema, aquí en teniu alguns detalls:


I aquesta és la Barcelona que més estimen molts dels nostres polítics:

3 comentaris:

 1. Que asco todo esto, despues se rien de nosotros,con el recicle y recuperación, una ciudad de cascarones es este lugar donde vivimos,casa vez me gusta mas Rawal-pindi...uy perdón el Chino...uy ! que no que Raval le dicen ahora intentamdo maquillar lo imposible esta ciudad que ha esdevingut un planeta desconegut i m´hi volen fer sertir foraster.Saps, enyoro tan Barcelona que fa mal.
  Petó

  ResponElimina
 2. Estos van a saco, sin piedad ¡¡¡

  ResponElimina
 3. Con la de veces que paso por delante no era consciente que habían derribado el edificio contiguo. Pero si no cómo podía verse el interior!! A ver cómo dejan los pisos de más, por de pronto los de Porcioles son realmente horribles.
  Un abrazo

  ResponElimina