Especulació a Barcelona

EL WEB OFICIAL DE L'ASSOCIACIÓ EN DEFENSA DE L'EDIFICI LA ROTONDA ÉS: http://larotondabarcelona.com/

CONEIX RÀPIDAMENT TOTS ELS DETALLS DEL PROJECTE DE NÚÑEZ Y NAVARRO EN AQUESTA GALERIA FLICKR

dimarts, 16 de juny de 2015

Veïns del Putxet denuncien l'enderroc de tres torres modernistes al carrer de Bertran

Fotos BTV Cristina Geraldes Neus Valls

Els veïns del carrer de Bertran, al Putxet, denuncien que en els darrers dies s'han enderrocat tres torres modernistes, testimoni de quan el barri era zona d'estiueig per als barcelonins. Els veïns asseguren que en pocs anys han desaparegut set torres modernistes al mateix carrer i han estat substituïdes per blocs de pisos.

Al carrer de Bertran abundaven les cases modernistes amb jardins que li donaven un caràcter especial a la via. Molts dels veïns que hi viuen encara ho recorden. Però en els últims anys aquestes torres s’han enderrocat per construir-hi blocs de pisos, alguns d’alt nivell. Alguns veïns consideren que aquests canvis urbanístics han causat un encariment de l’habitatge que impedeix que els joves hi continuïn vivint.

Link de la notícia:

Aquí les fotos dels edificis desapareguts als que fa referència la notícia de BTV i que vam fotografiar perquè ja ens ensumàvem que també desapareixerien:
Aquesta és l'única que ha quedat en peu, ja veurem per quan temps més:


Ja vam denunciar el 2013 l'enderroc de les dues darreres torres al post:
en aquell cas dèiem que enderrocaven les dues últimes torres modernistes perquè eren veritablement torres, edificis a quatre vents. Amb l'enderroc d'aquestes tres cases de parets mitgeres ja podem dir que, ara sí, ja no queda pràcticament res de patrimoni modernista al carrer Bertran.


2 comentaris:

  1. Me dejas pasmao ¡¡¡
    Pero si pasé por allí no ha mucho e incluso había unos carteles verdes del regidor de turno por si se quería contactar con él ¡¡¡
    Ostras

    ResponElimina
  2. Pues sí, ya ves. Si los pisos fueran tirados de precio y no un objeto de lujo a la inmobiliaria no le saldría a cuenta tirar las casas, pero así es el sistema. Ojalá los de Podemos y Colau pudieran hacer algo para que la vivienda fuera un derecho y no un lujo.

    ResponElimina